Oulun sairaalakahvila, Kanresta
Toteutimme Kanresta Oy:n Oulun kaupunginsairaalan kahvilan muutosprojektin Kanrestan tiimin ideoiden ja tarpeiden pohjalta. Aikataulutakuulla toteutetun projekti toteutettiin neljässä päivässä: asennukset alkoivat 1.10. kello 15 ja tila luovutettiin valmiina jo 5.10. kello 13 ravintolatoimenjohtaja Tiia Pesulle.
Kaupunginsairaalan kahvion remontti toteutettiin kahvion 20. palvelusvuoden kunniaksi . Tavoitteena oli tuoda tilaan lisää lämpöä ja valoisuutta ekologisesti ravintolan ja aulan 157 asiakaspaikkaan. Olemassa olevia kalusteita hyödynnettiin mahdollisuuksien mukaan ja esimerkiksi pöytärungot uusiokäytettiin ja buffetvaunut uudistettiin pintojen ilme muuttamalla. Uusissa hankinnoissa korostettiin kierrätettävyyttä ja maksimaalista käytettävyyttä. Lisäksi materiaalivalinnoissa korostui hygieenisyys ja puhdistettavuus, mikä näkyy myös väliseinissä, joiden printtikuvio on pyyhittävä.
– Oli yhdet elämäni parhaat päivät nuo viisi vuorokautta Oulussa. Sairaalan asiakkaat ja työntekijät kurkkivat oviaukosta ja ihastelivat aulan lämmintä ilmettä ja pehmeitä tuoleja entisten kovien sijaan. Tuntui että edesautamme heitä jo omissa murheissaan paranemaan, kertoo projektin toteutuksesta vastannut Esa Paasonen.
Kahvilan remontin suunnittelu aloitettiin keväällä 2019 ja tavoitteena oli erityisesti lisätä aulatilaan asiakaspakkoja. Pandemian myötä aulaan toteutettiin turvallinen väljyys sekä pisara- ja äänikatkona toimivat tilanjakajat. Tuoreena linjauksena istumapaikkoja on vielä harvennettu 50 prosenttiin. Sairaalakahvilassa muistutetaan sekä ohjeistuksin että lattiatarroituksin turvaväleistä, joiden tarve korostuu erityisesti lounasaikaan.
– Kanresta konseptoi ruokatarjontansa aina ravintolakohtaisesti. Sairaalakahvilassa käy tällä hetkellä päivittäin noin 300 asiakasta lounaalla. Noin neljäsosa asiakkaista ottaa take-away-lounaan mukaan osastolle. Viiden viikon kiertävään listaan ei asiakkaiden mukaan haluta muutoksia, ja tästä pidämme kiinni, kertoo ravintolatoimenjohtaja Tiia Pesu.


